2023-09-19
Akár magyar leszármazott vagy akár még csak most kerül előtérbe a magyar identitásod sokféle lehetőség áll előtted, ha Magyarországra érkezel.


Sokfélék vagyunk, akik diaszpórában élünk és különböző szinteken éljük meg a magyar örökségünket. Van, akinek még élnek itt rokonai és beszéli a nyelvet, mások csak emlékekből vagy családi történetekből hallottak Magyarországról. A Diaspora Felsőoktatási Ösztöndíjprogrammal megismerheted magyar kötődéseidet és közösségre is találhatsz Magyarországon!

Tanulmányaid során elmélyülhetsz az ezeréves magyar történelemben, megtapasztalhatod az egyedülálló magyar hagyományokat, és fejlesztheted magyar nyelvtudásodat is.

Diaszpóra-ösztöndíjasként nemzetközileg elismert diplomát szerezhetsz 28 magyar felsőoktatási intézmény egyikében, és 1400 magyar és angol nyelven oktatott program közül választhatsz, amelyek minden felsőoktatási területet lefednek különböző képzési szinteken.

A Diaszpóra-ösztöndíj kiváló lehetőség arra is, hogy kiépítsd  a szakmai hálózatodat és megismerd Magyarországot egy támogató és befogadó hallgatói környezetben! A tanulmányi ismeretek fejlesztése mellett különböző szervezetek és a Tempus Közalapítvány által szervezett közösségi programok is vannak, mint például a Nemzeti Galéria vagy a szentendrei Szabadtéri Múzeum (Skanzen) meglátogatása, egy másik alkalommal pedig magyaros ételeket készítettünk a Budapest Makeryben.

Nézd meg videónkat, amelyben ösztöndíjasunk Arany Dominik osztja meg tapasztalatait aprogramról!

A Diaspora Ösztöndíjprogramra hamarosan indul a jelentkezés, kövesd a híreinket és találkozzunk a 2024-es tanévben Magyarországon!