A programban résztvevő országok és területek

A program földrajzi lefedettsége nagyon széleskörű. Az Európai Unió tagállamai, a Szerb Köztársaság és Ukrajna Kárpátalja megye kivételével a világ bármely országában élő magyar diaszpóra közösség tagjai számára pályázható az ösztöndíj. Fontos, hogy a jelentkezők valamelyik programország állampolgárságával is rendelkezzenek.

A pályázat benyújtásához szükséges az adott országban működő magyar diaszpóraszervezet vagy magyar külképviselet általi kiállított diaszpóra ajánlólevél. Érdemes már 1-2 hónappal a pályázati határidőt megelőzően felkeresni a diaszpóra szervezeteket vagy külképviseleteket.

A helyi szervezetekkel és képviseletekkel kapcsolatos további információért kattintson a lenti gombokra. A „Magyar külképviseletek” gomb a Külgazdasági és Külügyminisztérium honlapjára irányít tovább, ahonnan eléri a külképviseletek naprakész listáját és elérhetőségeit. A „Magyar diaszpóraszervezetek” gombbal egy tájékoztató jellegű listát töltheti le.

A diaszpóraszervezetek listáját időszakosan frissítjük, azonban nem tekinthető átfogó felsorolásnak; egyedüli célja, hogy a pályázóknak segítő támpontot nyújtson. Amennyiben már ismer a közelében működő diaszpóraszervezetet, kérjük velük vegye fel a kapcsolatot.