2022-06-09
Ha szeretnél Magyarországon tanulni, de még gondolkodsz, hogy melyik egyetemet válaszd, a magyar egyetemekről szóló sorozatunk segít a döntésben! Ebben a részben a Miskolci Egyetemről, Észak-Magyarország vezető oktatási és tudományos központjáról olvashatsz bővebben. Ha szeretnél értékes Uniós diplomát szerezni egy egyedülálló hallgatói közösségben, olvasd el cikkünket és inspirálódj!


HAGYOMÁNY ÉS MODERNITÁS

A Miskolci Egyetem Magyarország északi részén, a Bükk hegység lábánál, Miskolc városában található. Az 1735-ben alapított egyetem nemcsak hagyományos felsőoktatási intézmény, hanem az észak-magyarországi régió fontos tudományos-kutatási és kulturális központjának szerepét is betölti. Kiterjedt (85 hektáros) és vonzó kampusza van, diákszállásokkal és kiváló sport- és szabadidős létesítményekkel, köztük magas színvonalú atlétikai pályákkal, futballpályákkal és több teniszpályával is. Az összes előadóterem és laboratórium magas színvonalon felszerelt, a tágas műhelyek pedig kifinomult technikai felszereltséggel rendelkeznek, ami lehetővé teszi a precíziós kísérletezést is. Az egyetem minden épületében nagy sebességű számítógépes hálózat és szélessávú Wi-Fi hozzáférés áll rendelkezésre, beleértve a nagyméretű, számítógépekkel bőségesen felszerelt központi könyvtárat is. A nyugodt és jellemzően zöld campus minden olyan létesítményt tartalmaz, amely nemcsak a tanulmányokhoz, hanem a hallgatók mindennapi életéhez is szükséges.

AZ ÁTFOGÓ EGYETEM

A Műszaki Földtudományi Kar és a Műszaki Anyagtudományi Kar az a két hagyományos műszaki kar, amellyel az oktatás az egyetem jogelődjénél 1735-ben elindult. Jelenleg az egyetem hét kara közül a legnagyobb az 1949-ben alapított Gépészmérnöki és Informatikai Kar. A Bölcsészettudományi, az Állam- és Jogtudományi, a Gazdaságtudományi, az Egészségtudományi, valamint a Bartók Béla Zeneművészeti Kar az elmúlt évtizedekben egymás után jöttek létre, hogy a tudomány és a művészetek különböző területein lehetővé tegyék a magas szintű oktatást és kutatást. A kampusz ezen tudományos sokszínűség egyedülálló légkört teremt a Miskolci Egyetemen.

NEMZETKÖZIESEDÉS

A nagyszámú magyar nyelvű alap-, mester- és doktori képzés mellett az egyetem összesen 19 angol nyelvű graduális és doktori programot kínál a műszaki- és társadalomtudományok, valamint a bölcsészettudományok területén. A programok erős elméleti alapokon nyugszanak, de az adott terület gyakorlati vonatkozásaira is összpontosítanak. A cél az, hogy a 21. század elvárásainak megfelelő kompetenciákat és ismereteket fejlesszenek ki, amelyeket nemcsak a Z generáció, hanem minden diplomát szerző hallgató elvár. Az egyetem nemzetközi hallgatói közössége mintegy 50 országot képvisel, és 2021-ben több mint 450 hallgatót számlál. Az egyetem minden motivált, tehetséges és nyitott diákot szívesen lát, és nemcsak élvonalbeli tudást és kompetenciákat, hanem élénk diákéletet, sokoldalú közösségi és tudományos programokat, kampuszon belüli szállást, mentorrendszert és további szolgáltatásokat is biztosít számukra. A Nemzetközi Alumni és Hallgatói Hálózat platformot biztosít a nemzetközi hallgatóknak, ahol képviselhetik érdekeiket és nemzetközi rendezvényeket szervezhetnek az egyetemen.

TANÓRÁN KÍVÜLI TEVÉKENYSÉGEK

A hazai és nemzetközi hallgatók aktívan részt vesznek az intézetek és tanszékek kutatási és oktatási projektjeiben. Rendszeresen tudományos konferenciákat szerveznek a legjobban teljesítő diákok számára, akik számos nemzetközi versenyen is részt vehetnek. Az informatika területén többek közt elektromos és speciális formula versenyautókat, robotokat építhetnek, a joghallgatók próbaperekben mérhetik össze tudásuk, a gazdasági szakosok pedig üzleti terveket dolgozhatnak ki.

Kattintson ide, ha többet szeretne megtudni az egyetemről és programjairól.

Forrás: Miskolci Egyetem