2023-03-07
Szeretnél inspiráló előadóktól tanulni és a legfrisseb magyarországi tudományos és kulturális eseményekről, hírekről értesülni? Csatlakozz az Alumni Hungary Webinarium sorozat online előadásaihoz, és tanulj a legjobb magyar kutatóktól és szakemberektől!


Az Alumni Hungary Webinárium sorozat az nemzetközi alumni hálózat (Alumni Network Hungary (ANH) tagjai számára elérhető szolgáltatás, amelynek keretében elismert magyar kutatók, szakemberek és művészek tartanak online előadást legfrissebb kutatásukról és projektjeikről. A sorozat 2019-ben indult, évente 7-8 előadással, amelyek ingyenesen elérhetőek az alumni tagoknak.  Diaszpóra ösztöndíjas hallgatóként te is csatlakozhatsz az ANH hálózathoz és részt vehetsz a webináriumokon a regisztrációt követően.

A webináriumsorozat különböző tudományterületek – legyen az műszaki, informatikai, természet- vagy humántudomány – projektjeit, kutatásait mutatják be a mesterséges intelligenciától kezdve az önvezető autókon át  a magyar kultúra és kreatív ipar nemzetközileg is elismert eredményeiig. Lássunk néhány példát a korábbi évek előadóiból:

Az Alumni Hungary webináriumok néhány korábbi előadója: Deák Kristóf, Anna Brjezovskaia, Farzad Rayegani, Kemenesi Gábor (fentről lefelé)

Polgár Judit: A legendás magyar sakknagymestert, akit minden idők legjobb női sakkozójának tartanak, a nemzetközi sakk világáról és saját szakmai útjáról kérdeztük egy izgalmas beszélgetés keretében.

Deák Kristóf: A Mindenki című Oscar-díjas rövidfilm rendezője, a történetmesélés folyamatáról,  a kreatív ötletek létrehozásáról és megvalósításáról tartott előadást.

Dr. Kemenesi Gábor: A pécsi Virológiai Nemzeti Laboratórium vezető virológusa, a magyar média elsőszámú virológiai szakértője. Webináriumában áttekintette a globális járványokat és bemutatta a Pécsen folytatott nemzetközileg is elismert kutatásokat.

Detre Örs Hunor: Fizikus és csillagász, 15 éve dolgozik a James Webb űrteleszkóp fejlesztésén, korunk legnagyobb nemzetközi űrkutatási misszióján. A program kihívásairól és jelentőségéről beszélt előadásában.

A webinárium-sorozat részeként évente kétszer az alumni hálózat önkéntesei saját kutatási vagy szakmai projektjeikről tartanak előadást. Feifei Wang doktori kutatásának témájáról, a fizikai aktivitás egészségügyi előnyeiről beszélt, majd 2022-ben Dr. Farzad Rayegani a mérnöki munka hatásáról és kihívásairól tartott előadást, tavaly novemberben pedig Anna Brjezovskaia nyújtott betekintést a nemzetközi kapcsolatok világába.

A webináriumokat élőben közvetítjük a Zoomon, így bárhonnan lehet csatlakozni. Az előadásokat követően a résztvevőknek lehetőségük van feltenni kérdéseiket és beszélgetés keretében megvitatni az előadás témáját az előadóval közösen. A webináriumokról felvétel készül, amelyet kizárólag az Alumni Network Hungary regisztrált tagjai érnek el a tagok számára létrehozott zárt YouTube-csatornán. További információkért és a korábbi webináriumok megtekintéséhez kattints IDE a weboldalon történő regisztráció/bejelentkezés után!

2023 márciusától ismét vadonatúj webináriumokkal várunk! Az idei előadókról, témákról és időpontokról hamarosan tájékoztatunk a Diaspora ösztöndíjasok Facebook csoportjában valamint az Alumni Network Hungary weboldalán és Facebook oldalán.

FONTOS! A webináriumokon kizárólag akkor tudsz részt venni, ha az Alumni Network Hungary regisztrált tagja vagy. Ha még nem vagy tag, csatlakozz a hálózathoz és hozd létre profilodat ITT!

Találkozunk márciusban!

Az Alumni Hungary webináriumok néhány korábbi előadója: Polgár Judit, Krasznahorkay Attila, Heidegger Tamás, Pap Dávid (fentről lefelé)