2021-08-31
Have you just arrived in Hungary? Creating a bucket list is always a good way to plan your stay during your studies so won't miss out on any of the must-see attractions!


1. Budapest Magyarország fővárosa, ahova érdemes legalább egyszer ellátogatnod. A főváros Európa egyik legnépszerűbb városa a maga gazdag történelmével, látványos épületeivel, kiváló panorámájával és élénk kulturális életével.  Csak pár helyet említünk: Budai Várnegyed, Parlament, Hősök tere és a Dunapart. Te hogyan folytatnád a listát?

2. A Balatont a magyar tengernek is hívják. Egész évben lenyűgöző hely, mégis nyáron a legelevenebb. A maga 600 m2-vel Európa legnagyobb tava, a körülötte levő felvidék pedig az egyik leghíresebb borvidék Magyarországon.

3. A borvidékeknél maradva, Egert sem felejtheted ki a listáról. A kedves, kis belvárosban bejárhatod a várat és az impozáns bazilikát. Emellett sokan azért is döntenek Eger mellett, mert túráznak a közeli barlangoknál és megpihennek a hegyek lábánál fekvő pincéknél.

4. , vagy a Festetics kastély Keszthelyen? Magyarországon számos kastélyba ellátogathatsz, ahol visszarepülhetsz az időben és részesülhetsz a pazar látványban.  Itt csak néhányat említünk, mint a Grassalkovich kastély Gödöllőn, az Eszterházy kastély Fertődön és a füzérradványi Károlyi kastély.

5. Sok finom ételt kóstolhatsz meg a magyarországi tanulmányaid alatt, amelyeket nem bonyolult elkészíteni. Mit szólsz egy kis lecsófőzéshez, vagy a híres töltött káposzta, illetve kakaós csiga elkészítéséhez? A családodat biztosan lenyűgözi majd az új ízvilág.

6. Láttál már magyar hímzést vagy néztél már néptáncot? Ha tetszik, ne csak nézd, hanem próbáld is ki! Szinte minden évszakban országszerte nyitva vannak a kulturális központok vagy kultúrházak vidéken és érdemes ellátogatni népművészeti fesztiválokra, vagy részt venni egy táncházas esten.

7. A Tisza és a partján fekvő városok több hires magyar költeményben is előfordulnak, talán már olvastál róla. Többféle, szervezett vízi túra (kajak és kenu) keretében kerülhetsz közelebb a természethez, a folyóhoz és a körülötte levő ártéri területekhez, amelyet emlékezetessé teszik majd az ittlétedet.

8. Az egyik legnépszerűbb európai zenei fesztivál a Sziget Fesztivál, amely az egy hetes programsorozatával több mint 450 ezer látogatót vonzott a világ minden tájáról. Hasonló programok több egyetemvárosban is taláhatóak, úgymint a VOLT fesztivál Sopronban, az EFOTT Velencén vagy a CAMPUS fesztivál Debrecenben.

9. Nehéz megmondani melyik az ország legjobb termálfürdője. A lista elég hosszú, így bőven van lehetőséged kipróbálni akár mindegyiket! Budapesten a legismertebb a Széchenyi – és a Gellért fürdő, de egyedi élményben lesz részed, ha a miskolctapolcai barlangfürdőhöz vagy a Hévizi-tóhoz látogatsz, utóbbi egyben világ legnagyobb biológiailag aktív gyógyfürdője.

Végül, de nem utolsó sorban: élvezd az ittlétedet, utazz sokat, találkozz és barátkozz másokkal. Miután befejezted a tanulmányaid, várunk vissza Magyarországra! Hozd magaddal a családod és mutasd meg nekik a sok szépséget, amelyeket felfedeztél!