2022-12-06
Szeretnéd megvalósítani szakmai álmaidat, miközben felfedezed a magyar gyökereid? A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram kivételes lehetőséget biztosít, mind a személyes, mind a tudományos téren történő szakmai fejlődésre, valamint Magyarországhoz fűződő kapcsolataid elmélyítésére.


Az ösztöndíjra akkor pályázhatsz, ha valamely támogatásra jogosult ország állampolgára vagy (kivételnek minősülnek az Európai Unió tagországai, a Szerb Köztársaság és az ukrajnai Kárpátalja régió) valamint magyar felmenőkkel rendelkezel.

Érdekelne a lehetőség? Kövesd az alábbi egyszerű lépéseket a jelentkezéshez:

  1. Tájékozódj honlapunkon az ösztöndíjról, a magyar felsőoktatásról és a helyi életről!
  2. Tekintsd át, mely tudományterületek, képzések kérhetőek el a programban, majd ellenőrizd le a kiválasztott program felvételi követelményeit!
  3. Vedd fel a kapcsolatot egy helyi diaszpóra szervezettel, avagy az akkreditált magyar külképviselettel, hogy időben megkapd az ajánlólevelet!
  4. Regisztrálj és töltsd fel a jelentkezéshez szükséges összes dokumentumot (beleértve a motivációs levelet is) az online pályázati rendszerbe!
  5. Készülj fel a kiválasztott felsőoktatási intézmény (online) felvételi vizsgáira!
  6. Várd meg, hogy a Tempus Közalapítvány közzétegye a végleges eredményeket!

Ha felkeltettük érdeklődésed, tekintsd meg az aktuális pályázati felhívás jogosultságra és a jelentkezés egyéb feltételeire vonatkozó részleteit ITT!

JELENTKEZZ HE!