Kedves Kitöltő!

2020 májusában Magyarország Kormánya új ösztöndíjprogramot alapított, amelynek célja a világ magyar diaszpóra közösségeinek támogatása azáltal, hogy a diaszpóra fiataljainak magyar felsőoktatásba történő belépését segíti. Az ösztöndíjprogramhoz kapcsolódó főbb tudnivalók ebben a leírásban olvashatók.

A kérdőív célja, hogy az ösztöndíjprogramhoz kapcsolódóan a célcsoport igényeire rálátást nyerjen, a fiatalok érdeklődését, igényeit, felsőoktatási képzéseket érintő választási prioritásait felmérje, valamint hogy az ösztöndíjprogramot népszerűsítse. A kérdőíves felmérést a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért Felelős Államtitkársága megbízásából a Tempus Közalapítvány bonyolítja le.

A vizsgálatban való részvétel önkéntes és anonim, a résztvevőket semmilyen módon nem áll szándékunkban és módunkban azonosítani. A kitöltés bármikor indoklás nélkül megszakítható. A kérdőívet a társadalom- és humántudományok általános kutatási irányelveivel összhangban végezzük. A kutatás keretében bizalmasan kezelünk minden információt, az adatokat név nélkül összegezzük, statisztikai elemzéseket végzünk, amelyből a résztvevő azonossága nem állapítható meg.

A kérdőív ezen a linken érhető el.

Köszönjük részvételét!

Ha bármilyen kérdés merül fel a kérdőívvel vagy az ösztöndíjprogrammal kapcsolatban, kérjük, keresse a Tempus Közalapítvány munkatársait a e-mail címen vagy a +36 1 236 5045 telefonszámon.