Hírek

A Kárpát-medence titkos nyelve

Magyarország hivatalos nyelve összetett és egyedi, az Európai Unió 24 hivatalos nyelve között van. Annak ellenére, hogy az ország Közép-Európában fekszik, az ott élők beszéde nem hasonlít a szomszédos országokban beszélt nyelvekre. A Finn-Ugor nyelvcsalád tagja, és bár a történelem során számos nemzet nyelvei hatottak rá, valójában a szomszédos közép-európai nyelvek egyik nyelv sem hasonlít a magyar nyelvre. De mégis mi teszi a magyar nyelvet olyan különlegessé?

Augusztus 20. – Magyarország legrégebbi nemzeti ünnepe

Augusztus 20. nemzeti ünnep és munkaszüneti nap Magyarországon, amikor az üzletek és az egyetemek zárva tartanak, és országszerte több ünnepséget és nyilvános megemlékezést tartanak, melyeket napnyugta után pompás tűzijátékkal zárnak le. Cikkünkben áttekintjük a jeles nap történelmi hátterét, és bemutatunk néhány hagyományt és érdekes programot.

Tervezd meg az utazásod Magyarországra!

Gratulálunk a sikeres pályázatodhoz! A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram nemcsak anyagi támogatást jelent, de minden feltételt biztosít számodra, hogy mind a tanulmányaidbani és az élet más területén is fejlődhess. Sok izgalmas lehetőség, közösségi esemény és új barátságok várnak rád. Az egyetemi képzés indulása előtti időszakban sok mindent kell még elintézned, ehhez szeretnénk segítséget nyújtani. Összegyűjtöttük a legfontosabb információkat, hogy mivel érdemes tervezned az utazásod előtt.