Hírek

50 éves a Hortobágyi Nemzeti Park

A Hortobágy Kelet-Magyarország elsőként létrehozott és egyben legnagyobb nemzeti parkja is, az "alföldi élet" ikonikus képviselője. Területe mintegy 800 km2, hatalmas síkvidékekkel és vizes élőhelyekkel, mely az ország legnagyobb egybefüggő természetvédelmi területe.

Ha szereted a nyelvet, könnyű lesz megtanulni!

Ismerd meg Vlada Volkovát Kazahsztánból, Almatiból. Édesanyja Kárpátaljáról származik, így Vlada számára a magyar nyelv és kultúra mindig is ismerős volt. Álma, hogy minél többet megtudjon magyar örökségéről, akkor vált valóra, amikor megkapta a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjat, és mellette elkezdhetett magyarul tanulni.

A Magyar Természet Napja

Természetünk védelme világszerte közös felelősségünk, ezért a három legnagyobb magyar környezetvédelmi civil szervezet, köztük a WWF is, nyilvános kezdeményezéssel létrehozta a Magyar Természet Napját, amelyet május 22-én ünnepelünk. Másrészt ezen a napon mutatják be az Év madarát, az Év hüllőjét és kétéltűjét, valamint az Év pillangóját, hogy az emberek figyelmét felhívják Magyarország természeti értékeire.