A Pécsi Tudományegyetem Diaszpóra Projekt Hálózat soron következő előadásának alkalmával ismét egy hétvégi magyar iskolát, oktatási és kulturális központot látogathatunk meg virtuálisan. Az Izraelben található Efraim Kishon Magyar Oktatási és Kulturális Központ célja a magyar nyelv és a kulturális hagyományok ápolása, valamint közösségépítés. Óvodái és iskolái az ország több helyszínén nyújtanak segítő kezet a magyar nyelvvel és kultúrával megismerkedni kívánó fiataloknak, felnőtt oktatásuk keretein belül pedig egyedülálló lehetőség van a magyar nyelv elsajátítására tanfolyamaikon, melyek a hétköznapi beszélt nyelvre teszik a hangsúlyt.

A rendezvény magyar nyelven kerül megrendezésre.

A Pécsi Tudományegyetem Diaszpóra Projekt Hálózata „Magyar diaszpóra mindennapok” sorozatának tizennegyedik adásában a hétvégi iskola sikereit és kihívásait ismerhetjük meg.

Online műsorra 2022. október 21-én magyar idő szerint (CEST) 13:00 órakor (izraeli idő szerint (IDT) 14.00) kerül sor.

A meghívott beszélgetőpartnerek ezúttal az Efraim Kishon Magyar Oktatási és Kulturális Központ elnöke, West Judit, valamint Boros Anna színművész, KCSP ösztöndíjas.

Az eseményről a tervek szerint felvétel készül, mely a korábbi adások mellett a Diaszpóra Projekt Hálózat YouTube csatornáján lesz megtekinthető (https://www.youtube.com/channel/UCZkbDNKod8vj4EHWJAOS1Tw).

A Zoom platformon megvalósuló webináriumon a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött, amelyet a Pécsi Tudományegyetem Diaszpóra Projekt Hálózat hivatalos honlapján lehet megtenni. https://diaszporaprojekt.org/hu/regisztracio