Az egyetemen töltött idő kulcsfontosságú a választott szakterület megismerésében és a szakértelem megszerzése szempontjából, de ezek az évek ugyanilyen fontosak a karriercélok kialakításában is. Az Alumni Network Hungary egy olyan hálózat, amely támogatja a jelenlegi és korábbi nemzetközi hallgatókat abban, hogy a legtöbbet hozzák ki magyarországi tanulmányaikból. Ha már tanulmányaid alatt csatlakozol a hálózathoz, már jól felkészülten léphetsz be a  munkaerőpiacra.

A kapcsolatok mindig fontosak, akár munkát keresel, akár saját vállalkozást indítasz. Alumni tagként hozzáférhetsz a több mint 8000 nemzetközi alumni tagot számláló adatbázisunkhoz, akik magyarországi egyetemen szereztek alap-, mester- és doktori fokozatot. Akár a szakterületedről szeretnél  másokkal kapcsolódni, akár új barátokra szeretnél szert tenni, a platform sok hasonló gondolkodású alumnival hoz össze téged.

Ebben a nemzetközi közösségben a platform alumni szolgáltatásait is igénybe veheted: tagként a legújabb magyar tudományos, kulturális és szakmai világból olvashatsz híreket, valamint inspiráló interjúkat, blogbejegyzéseket és sikertörténeteket is találsz a honlapon. A szolgáltatások közé tartozik exkluzív Alumni Hungary webinárium-sorozatunk, amelyben világhírű magyar tudósok, művészek és szakemberek tartanak inspiráló előadásokat, valamint mesélnek legújabb kutatásaikról és innovációikról.

A tagságoddal alumni csoportokhoz és kapcsolatépítő eseményekhez csatlakozhatsz, illetve te magad is létrehozhatsz hasonló kezdeményezéseket Magyarországon és a saját országodban is . Ezek az események lehetővé teszik, hogy találkozhass a legkülönbözőbb szakmai és tudományos háttérrel rendelkező alumnikkal. Akár egy konkrét készségekkel rendelkező potenciális partnert keresel új, induló vállalkozásodhoz, akár egy szakembert a kutatásaidhoz, vagy egyszerűen csak szeretnél olyan emberekkel találkozni, akiknek szintén vannak magyarországi élményei, ezek az események remek lehetőséget nyújtanak a kapcsolatok megtalálására.

Az egyetemi évek alatt szerzett kapcsolatai fontosak a karriered szempontjából, ezért a tanulmányai befejezése után is ápolni kell őket. Számodra továbbra is Magyarország lehet a továbbtanulás, a kutatás és az üzleti kapcsolatok kiépítésének helyszíne is, a későbbiekben érdemes megőrizni ezeket a kapcsolatokat.

Kezdd el már most tervezni a jövődet, hogy a legtöbbet hozd ki a mostani tanulmányaidból! Csatlakozz az Alumni Network Hungary-hez még tanulmányaid befejezése előtt, és élvezd ennek a széleskörű szakmai és társadalmi hálózatnak a számos előnyét.

További információkért nézd meg a honlapot itt: https://alumninetworkhungary.hu/.