Community activities

9 bakancslistás dolog Magyarországon

Have you just arrived in Hungary? Creating a bucket list is always a good way to plan your stay during your studies so won't miss out on any of the must-see attractions!

Körkép a kortárs Magyarországról

Hungary has a lot to offer when it comes to culture and social activities. Either you are an art lover or you prefer discovering the hidden cultural treasures of the countryside, you will surely find a bunch of exciting programs for your free time all year round.

A Pécsi Tudományegyetem

Szeretnél Magyarországon tanulni, de nem tudod, melyik egyetemet válaszd? Az egyetemi portré sorozatunk segít a döntésben. Az alábbi cikkünkben bemutatjuk Magyarország legrégebbi egyetemét, a Pécsi Tudományegyetemet, ahol közel 300 képzés közül választhatsz.

Legnépszerűbb egyetemi képzések 2021-ben

A világjárvány ellenére 2021-ben is töretlen volt a felsőoktatási jelentkezések száma. A legújabb cikkünkben összegyűjtöttük azokat a magyar egyetemeket és képzési területeket, amik a legnagyobb sikert aratták az idei évben.

Séta a múltba – szecesszió Budapesten

Képzeld el, hogy a boldog békeidők századfordulóján élsz az 1800-1900-as évek Európájában, sétálsz a budapesti utcákon miközben nézed az épületeket, amelyek ma már az egyediségét adják a városnak. Meghívunk most egy rövid bóklászásra hogy felfedezzük Budapest történelmének egy szeletét az építészetén keresztül.

Körkép a kortárs magyar irodalomról

A hazai filmipar, a pezsgő zenei élet és az élvonalbeli design szcéna mellett Magyarország a kortárs irodalom területén is színes kínálattal rendelkezik. Ismerkedj meg néhány kiemelkedő fiatal szerzővel!

Pénzügyek Magyarországon

Szeretnél többet tudni a magyarországi pénzügyekről és az országban használt pénznemekről? Olvasd el rövid összefoglalónkat, melyben további információt találsz a témában!

Tömegközlekedés Magyarországon

Magyarországnak kiváló infrastruktúrája és tömegközlekedési hálózata van: buszok minden településen járnak, a nagyobb városok rendelkeznek troli-, villamos, és éjszakai busz hálózattal, Budapesten pedig HÉV, metró és hajószolgáltatás is van. Ismerd meg, milyen opcióid vannak, ha a tömegközlekedést választod a magyarországi ittléted során!

4 dolog, amit érdemes tudnod a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram tavalyi számairól

Úgy tervezed, hogy ősszel pályázol a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra? Cikkünkben segítségképp összegyűjtöttük a 2020-as első pályázati időszak legfontosabb információit, például az ösztöndíjra jelentkezők és a programhoz csatlakozó magyar egyetemek számát, valamint a legnépszerűbb tanulmányi területeket.

Egyetemi túlélő szótár – legfontosabb kifejezések a magyar egyetemeken

Az egyetemen számos olyan kifejezéssel fogsz találkozni, amelyeket fontos ismerned ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd a tanulmányaidat. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a magyar felsőoktatási intézményekben használatos fontosabb kifejezéseket.

A legfőbb költségek a magyarországi tanulmányaid során

Diákként egy új országban nem könnyű feladat a pénzügyek menedzselése. Ebben a cikkben adunk pár hasznos tippet ahhoz, hogy tudd, milyen főbb költségekkel számolj az ittléted során.

Busójárás – Tavaszváró magyar népszokás

The annual ritual of Busójárás dates back to hundreds of years, celebrating the end of winter and the beginning of spring.

Egyetemvárosok Magyarországon

A Magyarországra érkező nemzetközi hallgatók többsége Budapesten él és tanul, viszont számos más vidéki városban is lehetőségük van a tanulásra és a kikapcsolódásra. Alábbi cikkünkben bemutatunk néhány nagyobb vidéki egyetemi várost és azok fontosabb jellegzetességeit.

A magyar felsőoktatási rendszer áttekintése

Magyarország sokféle tanulási lehetőséget nyújt a nemzetközi hallgatók számára. Egyidőben fejlesztheted a karriered, minőségi oktatásban részesülsz és európai diplomát is szerezhetsz. Minden fontos információt összegyűjtöttünk neked a magyar felsőoktatásról mielőtt elkezdenéd a tanulmányaidat Magyarországon.

enfold

/*
* Dupla görgetősáv fix
(a Slidert miatt)
* */

#main{
overflow:…

Sütinyilatkozat

Pályázati határidő meghosszabbítása!

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram pályázati határideje 2021. január 31-re módosult!

Online pályázói tájékoztatók

A Tempus Közalapítvány online tájékoztatót szervezett az ösztöndíjprogram iránt érdeklődők számára.

Várunk pályázati tájékoztató alkalmainkra!

A tájékoztatón való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!

Elindult a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram!

Már lehet jelentkezni Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramba az online pályázati felületen a 2021/22-es tanévre!

Új videó a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramról!

Elkészült legújabb videónk Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár üzenetével a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramról! 

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram – kérdőív a pályázói igények felmérésére

A kérdőív célja, hogy az új ösztöndíjprogramhoz kapcsolódóan a célcsoport igényeire rálátást nyerjen, a fiatalok érdeklődését, igényeit, felsőoktatási képzéseket érintő választási prioritásait felmérje.

Videókonferencia a diaszpóra ösztöndíjról amerikai magyar szervezetekkel

Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár online tájékoztató keretében mutatta be október 28-án a Külgazdasági és Külügyminisztérium által felügyelt új Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramot az Amerikai Egyesült Államok több mint 30 magyar diaszpóra szervezetének.

Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram: Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár videóüzenete

Elindult a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram Facebook oldala!

Váltsd   valóra   az   álmaidat,   miközben   felfedezed  …

Videókonferencia a kanadai magyar szervezetekkel

Közel 60 meghívott kanadai magyar szervezetnek tartott tájékoztatót…

Worldmap HU

Load more