Community activities

Hagyományok és innovációk – a Pannon Egyetem

Magas színvonalú oktatást és kiemelkedő kutatási lehetőségeket találhatsz Veszprémben, ebben a történelmi és kulturális szempontból gazdag városban. A Pannon Egyetemen versenyképes uniós diplomát szerezhetsz egy barátságos, multikulturális hallgatói közegben. Ha szakmailag kiemelkedő környezetben szeretnél tanulni, a Pannon Egyetem jó választás lehet számodra.

A Rákóczi Szövetség interjúja Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkárral

A nagyvilág számos pontjáról érkező magyar származású fiatalok az ország különböző egyetemein és szakjain tanulnak.

Diaszpóra ösztöndíjasok találkozója Sátoraljaújhelyen

A Zemplén fővárosában, Sátoraljaújhelyen találkoztak a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram ösztöndíjasai és a KKM Balassi Képzési Programok keretében tanuló Kárpát-medencei társaik azzal a céllal, hogy közvetlen kapcsolatokat tudjanak kialakítani egymással.

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram elérhető Twitteren

Örömmel értesítünk Titeket, hogy a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram már Twitteren is elérhető!

Köszöntő est – Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram

A Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram első ösztöndíjasainak 2021. október 28-án tartottuk a köszöntő estet.

Rákóczi Szövetség – Beszélgetés Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkárral

Elindult a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram - Hungarian Diaspora Scholarship. A program részleteiről Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkárral készített interjút a Rákóczi Szövetség.

Bocskai Rádió – An Interview With Orsolya Pacsay-Tomassich

The Government of Hungary has established this scholarship offer launching these days as part of its national policy, and to settle an old debt.

Dr. Pacsay-Tomassich Orsolya államtitkár videóüzenete a 2020 novemberében induló Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramról.

Video message from State Secretary Orsolya Pacsay-Tomassich about the Hungarian Diaspora Scholarship starting in November 2020.

Balatoni Nyári Egyetem felhívás

Ha szeretnéd jobban megismerni a balatoni régiónak a kialakulását, történelmét, kultúráját, szeretnél személyesen is ott lenni, ahol egykor vulkánok működtek, akkor tarts a Pannon Egyetem által szervezett Balatoni Nyári Egyetemmel!

Közösség orientált oktatás és tudományos előrehaladás – Károli Gáspár Református Egyetem

Magyarországon szeretnél tanulni, de nem tudod, melyik egyetemet válaszd? A magyar egyetemekről szóló sorozatunk segít a döntésben! Ebben a részben a Károli Gáspár Református Egyetemről olvashatsz bővebben. Ha szeretnél értékes európai diplomát szerezni és megtapasztalni az itteni közösséget, akkor olvasd el cikkünket és inspirálódj!

Közeledik a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram beadási határideje

Közeledik a pályázati határidő, 2022. január 31-ig lehet jelentkezni a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramra. Az alábbi cikkünkben összeszedtünk néhány hasznos pályázati dokumentumot, amik segíthetik a pályázat benyújtását.

9 bakancslistás dolog Magyarországon

Have you just arrived in Hungary? Creating a bucket list is always a good way to plan your stay during your studies so won't miss out on any of the must-see attractions!

Körkép a kortárs Magyarországról

Hungary has a lot to offer when it comes to culture and social activities. Either you are an art lover or you prefer discovering the hidden cultural treasures of the countryside, you will surely find a bunch of exciting programs for your free time all year round.

Legnépszerűbb egyetemi képzések 2021-ben

A világjárvány ellenére 2021-ben is töretlen volt a felsőoktatási jelentkezések száma. A legújabb cikkünkben összegyűjtöttük azokat a magyar egyetemeket és képzési területeket, amik a legnagyobb sikert aratták az idei évben.

Séta a múltba – szecesszió Budapesten

Képzeld el, hogy a boldog békeidők századfordulóján élsz az 1800-1900-as évek Európájában, sétálsz a budapesti utcákon miközben nézed az épületeket, amelyek ma már az egyediségét adják a városnak. Meghívunk most egy rövid bóklászásra hogy felfedezzük Budapest történelmének egy szeletét az építészetén keresztül.

Körkép a kortárs magyar irodalomról

A hazai filmipar, a pezsgő zenei élet és az élvonalbeli design szcéna mellett Magyarország a kortárs irodalom területén is színes kínálattal rendelkezik. Ismerkedj meg néhány kiemelkedő fiatal szerzővel!

Pénzügyek Magyarországon

Szeretnél többet tudni a magyarországi pénzügyekről és az országban használt pénznemekről? Olvasd el rövid összefoglalónkat, melyben további információt találsz a témában!

Tömegközlekedés Magyarországon

Magyarországnak kiváló infrastruktúrája és tömegközlekedési hálózata van: buszok minden településen járnak, a nagyobb városok rendelkeznek troli-, villamos, és éjszakai busz hálózattal, Budapesten pedig HÉV, metró és hajószolgáltatás is van. Ismerd meg, milyen opcióid vannak, ha a tömegközlekedést választod a magyarországi ittléted során!

Egyetemi túlélő szótár – legfontosabb kifejezések a magyar egyetemeken

Az egyetemen számos olyan kifejezéssel fogsz találkozni, amelyeket fontos ismerned ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd a tanulmányaidat. Az alábbi cikkben összegyűjtöttük a magyar felsőoktatási intézményekben használatos fontosabb kifejezéseket.

A legfőbb költségek a magyarországi tanulmányaid során

Diákként egy új országban nem könnyű feladat a pénzügyek menedzselése. Ebben a cikkben adunk pár hasznos tippet ahhoz, hogy tudd, milyen főbb költségekkel számolj az ittléted során.

Busójárás – Tavaszváró magyar népszokás

The annual ritual of Busójárás dates back to hundreds of years, celebrating the end of winter and the beginning of spring.

Egyetemvárosok Magyarországon

A Magyarországra érkező nemzetközi hallgatók többsége Budapesten él és tanul, viszont számos más vidéki városban is lehetőségük van a tanulásra és a kikapcsolódásra. Alábbi cikkünkben bemutatunk néhány nagyobb vidéki egyetemi várost és azok fontosabb jellegzetességeit.

Online pályázói tájékoztatók

A Tempus Közalapítvány online tájékoztatót szervezett az ösztöndíjprogram iránt érdeklődők számára.

Elindult a Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogram!

Már lehet jelentkezni Diaszpóra Felsőoktatási Ösztöndíjprogramba az online pályázati felületen a 2021/22-es tanévre!